In het algemeen kunnen homeopathische middelen heel goed gebruikt worden naast reguliere medicijnen. Ze kunnen zelfs meehelpen om de bijwerkingen van gewone medicijnen te verminderen, bv misselijkheid bij chemo.

Er zijn veel aandoeningen waarbij men niet zomaar zonder reguliere medicatie kan , bij voorbeeld bij suikerziekte of een te traag werkende schildklier. Pijnstillers, ontstekingsremmers, middelen tegen hoge bloeddruk of astma kunnen niet zomaar worden verminderd of gestopt.

Als homeopathie aanslaat kan er wellicht geminderd worden met reguliere medicatie, maar dat moet dan wel altijd in overleg met de arts die de medicatie heeft voorgeschreven.

Homeopathie naast reguliere middelen is mogelijk, wel is het voor het homeopathisch consult van groot belang dat de patiënt vertelt over zijn zorgprogramma en de medicatie die hij of zij gebruikt, zodat de homeopaat daar volledig van op de hoogte is.

Cholesterolhype

Hans van der Linde, huisarts te Capelle aan den IJssel heeft het over de verdwazing bij artsen over het verlagen van cholesterol. Lees meer in Een halve eeuw cholesterolverdwazing!