HomeopathieLichamelijk en mentaal en/of emotioneel

Homeopathie biedt oplossingen voor iedereen, zelfs als zij regulier onvoldoende geholpen kunnen worden. Vooral op het gebied van emotionele trauma’s of heftige gebeurtenissen die een aanslag zijn op ons psychisch functioneren, dit kan gepaard gaan met lichamelijke klachten.

 

 

 

Acuut

Doordat een homeopathisch middel de klacht van een ziekte zo exact mogelijk nabootst, dooft hij deze klacht en verdwijnt de klacht. Bv: bent u na een val beurs en bont en blauw, dan krijgt u een middel dat deze uitingsvorm ( het beurs en bont en blauw) ook laat zien in zijn oorspronkelijke vorm, maar omdat het middel snel uitgewerkt is, merkt u hier doorgaans niets van en verdwijnt de klacht.

Hoe korter een klacht bestaat hoe sneller herstel ontstaat.

Chronisch

De meeste mensen denken dat homeopathie alleen wordt toegepast bij oppervlakkige aandoeningen. Homeopathie is echter in staat ernstige aandoeningen te verbeteren, juist voor chronisch zieke mensen kan homeopathie veel betekenen. Over het algemeen zou men kunnen zeggen dat ziekten en klachten die nog in een omkeerbaar stadium verkeren , genezen kunnen worden.

Indien ten gevolge van reuma gewrichten totaal vergroeid zijn, kan homeopathie vergroeiingen niet ongedaan maken, wel kan homeopathie het proces stoppen of op zijn minst vertragen.