Mols klassieke homeopathie

Homepatische behandelingen voor alle leeftijden

“Sinds 2010 heb ik in Almelo mijn eigen praktijk als klassiek homeopaat. Ik vind het belangrijk om zelf iets aan mijn gezondheid te doen en daarom ben ik altijd al bezig geweest met natuurlijke geneeswijzen. Naast mijn praktijk in de homeopathie heb ik al 25 jaar een praktijk in huidverzorging en natuurgeneeswijze (voetreflex, acupressuur, acupunctuur, sportmassage). Ik geef huidbehandelingen met homeopathische en antroposofische middelen voor de gewone en de problematische huid.”

Voor Jacqueline Mols, geboren en getogen in Maastricht, was het starten van een eigen praktijk een logische stap na het afronden van de opleiding aan de Homeopathie Academie Nederland. Jacqueline Mols werkt samen met andere hulpverleners en is lid van de Nederlandse vereniging van klassiek homeopaten, de NVKH. De registratie bij de NVKH betekent dat zij voldoet aan de eisen voor nascholing en praktijkvoering en staat borg voor een permanent kwalitatief hoogstaande homeopathische gezondheidszorg.

Het basisprincipe van klassieke homeopathie is dat mensen zelf in staat zijn om gezond te worden en te blijven. Ieder mens wordt weleens ziek. Bij ziekte geeft ons lichaam een teken, namelijk dat het belangrijk is om voor onszelf te zorgen. Lichaam en geest vormen een geheel en homeopathie helpt ons om zelf te herstellen.

“Als homeopaat bied ik mensen een luisterend oor en vertrouwen zodat mensen zich veilig kunnen voelen om hun klachten en vragen met mij te bespreken. Ik ga vertrouwelijk om met alle informatie die zij geven. Omdat ieder mens anders is en verschillend reageert op medicijnen, is een uitgebreid individueel onderzoek nodig. Tijdens het eerste gesprek met iemand bespreek ik de klacht, de mogelijke oorzaken, ziektes in de familie, de levensloop en dergelijke. Dit eerste consult duurt ongeveer 1,5 uur en ter voorbereiding vraag ik om de vragenlijst op mijn website in te vullen en mij toe te sturen. Wanneer je weet dat een bepaalde klacht in sommige situaties verergert en in andere situaties afwezig is, geeft dat inzicht in mogelijke oorzaken en dat is belangrijk voor de juiste behandeling. Als klassiek homeopaat ga ik op zoek naar de oorzaak die tot klachten leidt en wil ik het evenwicht herstellen op een natuurlijke manier.”

Coach levensstijl

De ene keer biedt een homeopathische behandeling de oplossing, de andere keer kan een homeopathische behandeling een zinvolle aanvulling zijn op een reguliere behandeling. Wanneer kankerpatiënten bijvoorbeeld chemotherapie krijgen, kan de klassieke homeopathie middelen aanbieden die de bijwerkingen van de chemotherapie verlichten.

“Bij klachten zoek ik naar de samenhang waarbij ik uitga van de gehele mens: lichaam, geest en emotie spelen samen een belangrijke rol. Ik ben als het ware een coach voor levensstijl. Samen met mensen ga ik op zoek naar wat zij zelf kunnen doen om hun gezondheid te verbeteren en hun klachten te verminderen. De grondlegger van de homeopathie, dokter Hahnemann, was arts, apotheker en wetenschapper. Zijn zoektocht naar de oorsprong van een ziekte is de reden dat ik binnen de klassieke homeopathie altijd zoek naar de reden tot een klacht. Elk mens is uniek en reageert anders op prikkels. Waarom wordt de ene mens ziek en de andere mens niet?”

Homeopathiecafé

“Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen kan kennismaken met homeopathie en met de vele mogelijkheden ervan, heb ik samen met Sylvia Kuipers, klassiek homeopaat, het homeopathiecafé opgericht. Iedereen is welkom en er zijn geen kosten aan verbonden. Het thema wisselt. Voor meer informatie en de agenda kun je kijken op www.homeopathiecafe.nl. Je krijgt informatie of kunt ervaringen uitwisselen met anderen en vragen stellen aan de aanwezig homeopaten.”