Gebruikt u liever geen gewone geneesmiddelen of vraagt u zich af hoe homeopathie en gewone geneesmiddelen samengaan? Homeopathie kan op zichzelf vele aandoeningen behandelen. Daarnaast werkt het ook aanvullend naast andere geneeswijzen en behandelmethoden. Het gebruik van medicijnen is dus over het algemeen geen probleem. Indien u medicijnen gebruikt van uw huisarts of specialist worden deze nooit afgebouwd zonder overleg.

De reguliere geneeswijze gebruikt medicijnen om klachten te onderdrukken: zo verlaagt een bloeddrukverlagend medicijn een te hoge bloeddruk. Homeopathie kijkt naar de samenhang van klachten en symptomen en gaat uit van het principe dat mensen zelf in staat zijn om gezond te worden en te blijven. Bij ziekte geeft ons lichaam een teken, namelijk dat wij uit balans zijn. Homeopathie richt zich op het geheel, op lichaam en geest en helpt ons om zelf te herstellen.

In de homeopathiepraktijk van Jacqueline Mols is het uitgangspunt samenwerking met uw huisarts of specialist. Uw gezondheid staat voorop.

Wij dragen allemaal bacteriën bij ons en daarvan kunnen wij soms ziek worden. Antibiotica kan nodig zijn wanneer je lichaam zelf niet in staat is om de infectie te bestrijden. Bij een risicovolle infectie zoals een longontsteking, is antibiotica noodzakelijk. De huisarts zal antibiotica voorschrijven. Antibiotica zorgt er echter ook voor dat bacteriën er ongevoelig voor worden. Dat heet resistentie. Hoe vaker je antibiotica gebruikt, hoe groter de kans dat bacteriën resistent worden. Infecties met resistente bacteriën zijn moeilijker te behandelen. Daarom is het RIVM van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een campagne gestart om antibioticagebruik af te remmen om zo resistentie van bacteriën te voorkomen. Het RIVM wil benadrukken dat antibiotica alleen wanneer het moet voorgeschreven moeten worden. Kijk voor meer informatie