Griep gezond

De herfst is in aantocht en dat betekent voor veel mensen de tijd van verkoudheden en griepklachten …. Gelukkig kun je zelf van alles doen om deze klachten te verminderen of te voorkomen. Op donderdag 12 oktober aanstaande is iedereen welkom bij een  bijeenkomst over de (on)mogelijkheden van homeopathie bij verkoudheid en griep in wijkcentrum De Schelf, Binnenhof 51 te Almelo. Tijd vanaf 20.00 uur tot rond 21.30 uur. De toegang is gratis.

Je kent het wel: een verstopte neus of juist een loopneus, je bent verkouden. Het verkoudheidsvirus is erg besmettelijk en het hele jaar door aanwezig. Een homeopathische behandeling kan belangrijk zijn wanneer je steeds maar weer opnieuw verkouden wordt. Een homeopaat gaat op zoek naar mogelijke oorzaken, zoals bijvoorbeeld verminderde weerstand, allergische aanleg of klachten van de neusbijholten. Dan gaat de homeopathie op zoek naar een middel dat past bij die persoon met die specifieke verkoudheid.

Werkwijze klassieke homeopathie
De klassieke homeopathie gaat uit van het toedienen van de oorspronkelijke vorm van de plantaardige dierlijke of minerale middelen, die symptomen geven die lijken op die van de ziekte.
In deze gelijkheid, ligt de sleutel tot genezing. Neem bijvoorbeeld echinacea: dit middel wordt veel gebruikt bij verkoudheidsklachten. Bij langdurig gebruik roept het juist deze klachten op.

Reguliere griepbehandeling
De griepprik is geen garantie dat de griep niet zal ontstaan. Bij de reguliere behandeling van griep gebruik je vaak pijnstillers, neusdruppels of hoestmiddelen en koortsverlagende middelen. Het grote nadeel hiervan is, dat je er altijd meer van nodig hebt. Verder onderdruk je meer de klachten dan dat ze verdwijnen. Op een ander moment en een andere plek komen ze later weer terug. Wellicht in een andere ziektevorm. Met reguliere middelen verschuif je daarom vaak de problematiek.

Homeopathische middelen bij griep
Homeopathische middelen lossen de klachten op. Zij herstellen de natuurlijke balans in ons lichaam en activeren het zelf genezend vermogen. Zo overwint het lichaam de ziekte. Griep is een acute ziekte. Deze komt snel en is ook snel te genezen. Herstel kan worden bereikt door de inzet van plantaardige middelen. Homeopathische middelen zijn natuurlijk, zonder bijwerkingen en goed voor mens, dier en milieu.