Overprikkeling

Overprikkeling
  • Geschreven door Redactie Klassieke Homeopathie (17 januari 2022)

Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat we in een maatschappij leven vol prikkels!!

Denk alleen maar aan de tv, radio, getoeter op straat, telefoon, e-mails, social media etc. Dit zorgt voor maar liefst een stroom van meerdere miljoenen prikkels per dag. 90% van deze prikkels worden wel verwerkt in ons brein maar niet in ons onderbewustzijn, maar gaan aan ons voorbij. 10% van deze prikkels worden verwerkt in ons bewustzijn. Dit komt neer op tientallen prikkels per seconde.

Té veel

Bij overprikkeling is er een verstoring in de prikkelverwerking;
Dit kan zich onder andere uiten in de volgende klachten;

1. je bent snel geïrriteerd
2. je voelt je wankel
3. concentratie- en geheugenverlies
4. gevoel van kortsluiting in het hoofd
5. plotseling leeg of moe voelen
6. hoofdpijn
7. slaapproblemen etc.

Ieder mens is anders en kan andere klachten hebben. Onderliggend vinden we vaak een langere periode van stress, drukte, verdriet of andere emoties.

Oorzaak van de klacht behandelen

Vanuit de homeopathie kijken we niet alleen naar klachten maar vooral ook naar de gevoeligheid, triggers en ontstaansgeschiedenis.  Ieder mens is anders, kan andere klachten hebben, gaat anders met zijn klachten om en zit anders in elkaar. Vanuit de homeopathie wil je de klacht maar ook de persoon goed in kaart brengen. Zodat je niet alleen de klacht behandeld maar ook de oorzaak/ trigger van deze klachten.
Niet alleen de klachten verdwijnen maar ook de kans dat de klachten terug komen in de toekomst tot een minimum te beperken.

Onderschat het niet

En onderschat deze overprikkeling niet, het ondermijnt je immuunsysteem waardoor je vatbaarder wordt voor acute of epidemische ziekten als griep, corona, verkoudheid etc.