Voorkom hooikoortsklachten!

De meeste mensen kunnen niet wachten op de lente, maar voor mensen met hooikoorts betekent dit de tijd van loopneuzen, jeuk en tranende ogen. Gelukkig kun je zelf van alles doen om klachten te verminderen of te voorkomen. Kom naar het homeopathiecafé op vrijdag 1 april in wijkcentrum De Schelf aan Binnenhof 51 te Almelo. Je bent welkom vanaf 9.30 uur en rond 10.00 uur begint het programma. De toegang is gratis.

Hooikoorts is een allergische reactie. Wanneer de bomen en grassen gaan bloeien, gaan kleine stuifmeeldeeltjes in de lucht zweven. Deze deeltjes worden ook wel pollen genoemd. Een op de zes mensen heeft een allergie voor deze pollen en dat heet hooikoorts. Zij hebben vaak last van hevige niesbuien, waterige neusloop, tranende en jeukende ogen, neus en keel. Soms ook (astmatische) benauwdheid en vaak een algeheel vermoeid gevoel. Veel hooikoortsklachten zijn goed te verlichten of zelfs te voorkomen.

Homeopathie gaat ervan uit dat je zelf in staat bent om gezond te worden en te blijven en helpt mensen om op een natuurlijke manier beter te worden. Voor praktische informatie en om kennis te maken met de vele mogelijkheden van homeopathie kunt u terecht bij de bijeenkomst van het homeopathiecafé op 1 april in wijkcentrum de Schelf, Binnenhof 51 te Almelo. Een homeopaat kan zowel kijken naar de acute situatie als naar erfelijke factoren. Met een homeopathisch middel kun je genezing op een snelle en milde manier bespoedigen.

Jacqueline Mols is klassiek homeopaat en heeft een eigen praktijk in Almelo. De bijeenkomst op 1 april organiseert zij vanuit het homeopathiecafé van 9.30 tot 11.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Je krijgt informatie en je kunt ervaringen uitwisselen met anderen en vragen stellen.